Europese Shuai Jiao Kampioenschappen/Seminar sept 2023

Van 14-16 september 2023 organiseerde de ESJF (European Shuai Jiao Federation) in Montesilvano, Italië de Europese Kampioenschappen ShuaiJiao. Deze waren gecombineerd met het internationale gevechtskunstpodium Acsi en een ShuaiJiao seminar. Check hieronder voor een kort verslag + videoverslag.
 
Een eerste blik op de Pala-Dean Martin in Montesilvano, volledig gevuld met atleten van over de hele wereld, vertelt al veel over dit buitengewone vechtsportevenement. Een dubbelevenement om precies te zijn: de #EuropeanChampionships van #ShuaiJiao (een oude Chinese krijgskunst) en het internationale gevechtskunstpodium Acsi (#AssociazioneCentriSportiviItaliani), waar dus de verschillende vechtkunsten onder vielen, zoals Aikido, Gatka, Jeet Kune Do, Ju Jitsu, Karate, Katori, Kickboksen, Traditionele Gevechten, Muay Thai, May Boran, Qwan Ki Do, Historisch Schermen, Tatami Kids. En natuurlijk Shuai Jiao, dat bij deze gelegenheid ook de Europese titels uitreikte en zichzelf daarmee voorstelde als een evenement met een zeer hoog profiel, niet alleen participatief maar ook competitief.

Om het in cijfers uit te drukken: er waren ruim 800 atleten verdeeld over de verschillende disciplines, naast de technici die van over de hele wereld kwamen en uiteraard de begeleiders.
Ze kwamen uit 27 landen over de hele wereld naar #Montesilvano, zelfs vanuit zeer verre of – in deze historische periode – zeer problematische gebieden. Maar sport is, zoals we weten, in staat mensen te verenigen en samen te brengen als geen andere sector van het leven: Portugal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Polen, Servië, Bosnië, Noord-Macedonië, Letland, Estland, Griekenland, Armenië, Malta, Roemenië, Kroatië, Oekraïne, Italië, Nederland, Ivoorkust, Zwitserland, Bulgarije, Zweden, Finland, VS.
Een unieke, werkelijk prachtige show, die voor het vijfde jaar op rij in Montesilvano plaatsvond.

Giancarlo Bagnulo, sectormanager vechtsporten van Acsi: "We keren elk jaar met veel plezier terug naar Montesilvano. Hier wordt aan de essentiële voorwaarden voor het organiseren van een geweldig evenement als dit, ruimschoots voldaan. Het zien en verwelkomen van mensen van over de hele wereld, verenigd door vechtsporten, is voor ons een bron van trots. Er zijn niet veel evenementen van deze omvang over de hele wereld, in deze disciplines."

De beroemde Amerikaanse acteur Matthew Page, ook bekend als Master Ken, die in het buitenland beroemd is geworden door zijn shows gewijd aan vechtsporten, was ook aanwezig.
 
Hieronder vind je het videoverslag dat LaTvLab van dit dubbelevenement maakte. Ben je alleen geïnteresseerd in ShuaiJiao dan moet je soms even doorscrollen. Check vooral ook tijdstip 12:01, voor een bekend figuur ;-)
 

 

Spreuk BTB